مسئول حوزه پژوهش اداره‌کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی از برگزاری دومین همایش ملی باستانشناسی ایران در آبان‌ماه امسال خبر داد و گفت: این همایش به همت گروه باستان‌شناسی دانشگاه بیرجند و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی، رضوی و شمالی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ سید احمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش اداره‌کل میراث فرهنگی این اداره کل اظهار داشت: نخستین همایش ملی باستان‌شناسی ایران در اردیبهشت 92 با همکاری دانشگاه بیرجند و اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی برگزار شد.
وی با بیان اینکه تعداد 870 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است، افزود: از این تعداد مقالات ارسالی 414 مقالات در کتاب همایش به چاپ رسید، 202 مقاله در  کتاب الکترونیکی تدوین و 29 مقاله نیز توسط داوران برگزیده شد که دو مورد از این مقالات منجر به کشف آثار باستانی خراسان جنوبی شد.
مسئول حوزه پژوهش اداره‌کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی از علم باستان‌شناسی به عنوان دانشی مستقل یا رشته‌ای پژوهشی در میان دیگر رشته‌ها یاد کرد و گفت: این علم توانسته در کمتر از دو سده نه تنها تصویر و تصور بشر زمانه ما را از مفهوم و معنای تاریخ و وضع وجودی آدمی دگرگون کند، بلکه حتی بر احساس و اداره او نیز از سنت و میراث و گذشته خویش اثرات مهم و انکارناپذیری گذاشته است.
برآبادی یادآور شد: با گسترش دانش باستان‌شناسی، سرزمین باستانی و دیرینه ایران کانونی مهم در دایره پژوهش‌های باستان شناختی جای گرفت و به دنبال آن دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی با برگزاری سمینارها و گردهمایی‌ها به معرفی دستاوردهای باستان‌شناسی پرداختند.
وی با بیان اینکه دبیرخانه دومین همایش ملی باستان‌شناسی ایران در دانشگاه بیرجند مستقر است، خاطرنشان کرد: این همایش به همت گروه باستان‌شناسی دانشگاه بیرجند و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی، رضوی و شمالی با هدف گرد آمدن اساتید، دانش‌پژوهان و صاحبنظران به منظور آگاهی از آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی باستان‌شناسی و بررسی چالش‌ها، آسیب‌ها و فرصت‌های پیش روی این رشته آبان‌ سال جاری در مشهد برگزار می‌شود.
مسئول حوزه پژوهش اداره‌کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی به 10 نهاد حامی برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: پژوهشکده باستان‌شناسی کشور، مؤسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران، انجمن علمی باستان‌شناسی ایران، کمیسیون ملی یونسکو – ایران، مؤسسه آموزشی مارلیک، انجمن علمی انسان شناسی ایران، بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (گروه شورای بررسی متون) و دانشگاه ولایت در برگزاری دومین همایش ملی باستانشناسی ایران مشارکت دارند.
برآبادی از پنج موضوع محوری این همایش ملی یاد کرد و افزود: موضوعات باستان‌شناسی پیش از سلام، تاریخ باستان‌شناسی، مطالعات باستان‌شناسی علوم میان رشته‌ای همچون شیمی، گیاه‌شناسی، آبی و زیرآبی، خراسان‌شناسی و دوران پارینه سنگی، سیر تحول و چشم‌انداز باستان شناسی دوران اسلامی در عرصه تعاملات ملی و جهانی از جمله مباحث مطروحه این همایش است.
وی با بیان اینکه مطالعات باستان‌شناسی کشور بیشتر در حوزه غرب و مرکز ایران صورت می‌گیرد، تأکید کرد: این همایش می‌تواند محققان و پژوهشگران دانشگاهی و میراث فرهنگی را به سمت مطالعات باستان‌شناسی شرق کشور سوق دهد تا از این طریق پتانسیل و ظرفیت‌های پهنه فرهنگی خراسان بزرگ کنکاش و معرفی شود.
عضو ستاد برگزاری دومین همایش ملی باستان‌شناسی ایران در پایان از رسانه‌ها به عنوان بازوی توانمند همایش یاد کرد و گفت: چنانچه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در معرفی اماکن تاریخی، آثار باستانی و میراث معنوی و متأسفانه مغفول مانده خراسان همت گمارند، شاهد حضور بیش از پیش توریست‌های بین‌المللی خواهیم بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1394040610